KANELIKILPIKONNA (BSH q)

Kanelikilpikonna on melko uusi väri brittiläisillä, se hyväksyttiin FIFeen vasta vuonna 2011. Tämä väri on yksi harvinaisimmista maailmassa. Niin kuin muutkin kilpikonnaväriset kissat, jokainen kanelikilpikonnabritti on ainutlaatuinen, koska värit sijaitsevat eri paikoissa.  

FI*Treselle's Masterpiece "Candy Boo"

Ensimmäinen kanelivärinen naaras Milka of Citylake saapui meille syksyllä vuonna 2011. Hän oli hyvin erikoisen näköinen yksilö. Ihana luonteeltaan, mutta ei kovin rodunomainen ulkonäöltään. Siitä huolimatta otimme riskin ja käytimme Milkaa jalostukseen. Yllätykseksemme pitkä ja laiha kissa sai aikaan seitsemän ihanaa isokokoista pentua, joista viimeisenä syntyi odotettu ensimmäinen Suomessa syntynyt kanelikilpikonna (FI*Treselle's Masterpiece "Candy Boo"). 

Uusi väri hurmasi monet ihmiset. Pehmeät värit muistuttivat karamellia ja kinuskia. Yksi kaverini sanoi, että kissan turkissa näkyy kaikkien makeisten värit. Niin kuin muutkin värit, kanelikilpikonna on joko lämpimän- tai kylmänsävyinen ja turkissa voi olla enemmän kanelia tai cremeä.

Myöhemmin meille syntyi samasta yhdistelmästä toinen kanelikilppari (FI*Treselle's Sparkling Rose "Rose"), joka jäi myöskin meille kasvatukseen. Toinen tyttö oli isompikokoinen ja sillä oli upea lyhyt ja tiheä karva. 

FI*Treselle's Sparkling Rose "Rose"

FI*Treselle's Masterpiece

FI*Treselle's Masterpiece & Sparkling Rose

Meidän kilpparisisarukset ovat parhaita kavereita ja nukkuvat usein yhdessä. 

Huomaamme myös, että näillä uudemmilla väreillä ilmenee luonne-eroja alkuperäisiin verrattuna. Sen syy on todennäköisesti ripaus muista roduista: abessinialainen ja itämainen, jotka ovat tämän värin taustojen takana. Kanelibritit ovat hauskoja ja leikkisiä, hyvin sosiaalisia kissoja. 
Nyt meidän kissalaamme on syntynyt jo toinen sukupolvi kanelikilpikonnia.

                                                                                    Mila Koskinen
                                                                                    kissala FI*Treselle's

FI*Treselle's Xenobia