CREME (BSH e)

GIC FI*Ferme Bongo

Tämä kaunis kissojen väritys sai nimensä ranskalaisen kermajälkiruuan mukaan (sekoitus kuohukermaa, voita, likööriä ja suklaata tai hedelmämehua). Kuohukerma näet voi muuttaa värisävyään jopa hyvin pienestä muun aineen lisäyksestä.

Felinologiassa kissan turkinväriä sanotaan creme-väriksi silloin kun se kattaa koko sävyskaalan hienoista pastellisävyistä vaaleankermaiseen ja kermaiseen sävyyn. Kissan turkin tulee silloin olla yhtenään samanvärinen, ilman vaaleampia alakarvoja, väriläiskiä ja erillisiä valkoisia karvoja. Cremen värisillä kissoilla nenänpää ja polkuanturat ovat vaaleanpunaiset.

Cremen värinen lyhytkarvainen brittiläinen on hyvin kaunis, ja samanvärinen pitkäkarvainen on suorastaan upea näky. Se on kuin nousevan auringon ensimmäisten säteiden värittämä valkoinen kumpupilvi.

Kasvattajien mielestä creme-väritys on varsin oikukas ja
vaatii tarkkaa kasvatustyötä, jottei väritys poikkeasi punasävyn ja "raidallisuuden" suuntaan.

Moni kissojen värinimityksiin vihkiytymätön sanoo creme-väriä persikan-, aprikoosinsävyiseksi, oljenkeltaiseksi tai peräti vaaleanpunaiseksi. Kissojen kasvattajat taas määrittelevät creme-värin kylmän- tai lämminsävyiseksi ja asettavat etusijaiseksi 
vaaleamman, ns. kylmän cremen.

FI*Rhinestone's Dizzy Doodle

FI*Sambelle's Diamond Rock

FI*Sambelle's Favorit

FI*Sambelle's Konstantin

FI*Sambelle's Kirill