Brittiläinen lyhytkarva (BSH)

Tänä päivänä on monipuolisesti kissarotuja tarjolla. Jokainen löytää mieluisen kissansa - jotkut unelmoivat upeaturkkisista persialaisista, toiset arvostavat elegattia itämaista tai valtavaa maine coonia. Meidän sydämemme on vanginnut brittiläinen: isokokoinen, leikkisä ja lapsensieluinen nallekarhu, joka vaatii huomiota, olematta kuitenkaan tunkeileva.

Britille ominaisia piirteitä ovat lyhyt vartalo, plyyshimäinen turkki, lyhyet jalat, vahva ja leveä rintakehä sekä pyöreä pää. Silmät ovat isot, pyöreät ja avoimet pyöreät ja sijoittuneet kauaksi toisistaan.

Nykypäivän brittiläisen luonne on tasapainoinen, rauhallinen ja ystävällinen. Britti osallistuu mielellään perheen askareisiin, tulee hyvin toimeen niin lasten kuin aikuistenkin kanssa ja ystävystyy helposti muiden lemmikkien kanssa

Britti on oikea valinta kiireisellekin ihmiselle; turkin hoito on helppoa, kissan voi huoletta jättää työpäivän ajaksi yksin kotiin ja yhteiset ajatkin se viettää lähellä ihmistä, yleensä tunkematta syliin.

Rotu on suurimpia lyhytkarvaisia kissoja, urokset painavat tavallisesti n. 6-8kg, jotkut yksilöt jopa yli 10kg. Naaraiden paino sen sijaan jää tavallisesti alle 5 kilon.