Suklaa (BSH b)

Suklaan värinen britti on edelleen aika tuntematon väri pennunostajalle. Kun kerron, että tulossa/varattavissa on suklaan värisiä pentuja, yleensä varmistetaan, tarkoitanko jotain ruskeita pentuja. En, vaan ruskea on ihan eri väri, suklaa on suklaa.

Suklaabritti muistuttaa ihanaa nallekarhua, jolla on appelsiininoranssit silmät. Parasta on nähdä suklaabritti livenä, kuvassa väri ei aina näytä niin upealta kuin se todellisuudessa on. Kun yritän selittää pennunhakijoille minkä värinen on suklaabrittipentu, niin sanon: "Tiedäthän Fazerin Sinisen suklaan? Juuri sellainen!" :)

Ensimmäiset suklaan väriset britit saatiin aikaan 1980-luvulla, kun väri jalostettiin persialaisista kissoista. Suklaan värisen britin kasvatus ei ole helppoa – molempien vanhempien pitää kantaa suklaaväriä.

Suklaabritin turkinväri voi olla tummansuklaan tai maitosuklaan värinen, lämmin ja kiiltävä. Väri on tasainen juuresta latvaan. Kuten kaikilla yksivärisillä briteillä, pennulla voi näkyä kuvio, joka tasoittuu vuoden jälkeen. Sen sijaan aikuisilla kissoilla turkin pitäisi olla haamukuvioton.

Yksivärisen suklaabritin turkissa ei ole valkolaikkuja, eikä valkoisia karvoja. Lopullinen väri kehittyy hitaasti, noin kaksi vuotta.

Silmät ovat keltaiset tai oranssit, ilman vihreää reunaa. Nenänpää ja polkuanturat ovat maitosuklaan värisiä.

Hienon suklaabritin kasvatus on haaste ja vaatii tarkkoja valintoja ja pitkälle meneviä suunnitelmia.

Lisää kuvia suklaabriteistä täällä.